top of page
Mannelijke wetenschapper


Regeneratieve geneeskunde Stamcellen

Stamcellen hebben de eigenschap zich te vermenigvuldigen en zo een specifiek celtype te vormen. Deze cellen inzetten heeft als voordeel dat letsels aan bepaalde weefsels sneller herstellen. Voor elk soort weefsel is er een specifieke stamcel nodig bvb. kraakbeen, bot, peesweefsel of huid.

→ Daniël Steffens

→ Valentina Falchero

FORMARIS-7690.jpg


Orthopedie

Een orthopedisch onderzoek bestaat meestal uit een klinisch onderzoek door het stellen van gerichte vragen, een inspectie van conformatie, stand, zwelling en/of atrofie en een bewegingsproef op harde en/of zachte ondergrond. Met andere woorden wordt het hele paard bekeken, gepalpeerd en onderzocht om een juist beeld te krijgen van het probleem. Indien nodig kunnen lokale verdovingen en medische beeldvorming ingezet worden, om dieper in te gaan op de zaak.

→ Daniël Steffens

→ Valentina Falchero

FORMARIS-7634.jpg


Inwendige ziekten

Klachten, gaande van neusvloei tot spoedgevallen zoals koliek of acuut nierfalen, kunnen bij ons terecht. Heeft je paard last van jeuk, obesitas of verminderde spieromvang? Ook voor deze kwalen staat onze praktijk paraat om naar een oplossing te zoeken. Soms is het nodig om een bloed-, mest- of ander staal te nemen. Daarom werken wij samen met gespecialiseerde labo’s om de juiste diagnose te kunnen stellen.

→ Daniël Steffens

→ Valentina Falchero

FORMARIS-7596.jpg


Medische beeldvorming

Medische beeldvorming is vaak onmisbaar bij het stellen van een exacte diagnose, of het nu gaat om een orthopedisch probleem of bij inwendig onderzoek. Wij beschikken over zowel radiografische als echografische apparatuur. Ook behoren endoscopie en arthroscopie tot de mogelijkheden.

→ Daniël Steffens

→ Valentina Falchero

FORMARIS-7676.jpg


Radiografie

Radiografisch onderzoek wordt meestal aangeraden bij botletsels en gewrichtsproblemen.
Onze kliniek is in het bezit van moderne RX-apparatuur, waarbij de beelden onmiddellijk ontwikkeld worden en tevens direct bekeken en geïnterpreteerd kunnen worden op het computerscherm. Zo is een snelle en accurate diagnose gewaarborgd.

→ Daniël Steffens

→ Valentina Falchero

↓ Contact

Wilt u een afspraak maken? 

We werken enkel op afspraak. Gelieve telefonisch contact op te nemen op

+32 (0)89 25 60 55 of mail ons info@dierenartssteffens.be

Voor dringende consultaties


Wij zijn 24/7 bereikbaar op onderstaand telefoonnummer

+32 (0)89 25 60 55

​Bezoekadres

Grotstraat 51
3690 Zutendaal
België

bottom of page