top of page
Verhuur Birth Alarm/Camera

We mogen al stilaan uitkijken naar de lente en dat betekent dat het veulenseizoen er ook weer aan komt. Om ervoor te zorgen dat je veulentje gezond en wel ter wereld kan komen, is het belangrijk om alles goed te kunnen opvolgen. Hierbij kunnen een Birth Alarm en een camera een hele hulp zijn! Maar het is vaak een kostbare zaak om deze apparaten aan te schaffen, al helemaal als je eigenlijk maar een veulentje wilde fokken. Daarom komt Daniël Steffens paardenkliniek met de ideale oplossing: wij verhuren vanaf nu deze twee apparaten aan een democratische prijs.

Werking Birth Alarm

Tijdens de weeën gaat een merrie volledig op haar flanken liggen. Dat is een typische houding voor het bevallingsproces. In die zijdelingse houding kan ze de wee namelijk beter opvangen. Het Birth Alarm registreert het moment waarop het paard in deze typische bevallingshouding gaat liggen en geeft na 7,6 seconden alarm. Dan is het namelijk vrijwel zeker dat het om een wee gaat. Onderzoek heeft aangetoond dat een wee minstens 7 seconden duurt. Het Birth Alarm belt dan m.b.v. de ingebouwde Simkaart rechtstreeks naar jouw telefoon, zodat jij onmiddellijk kan reageren.

Werking Camera

Onze camera maakt gebruik van een Simkaart om verbinding te maken met het internet. Op deze manier heb je ter plaatse geen internetverbinding nodig om contact te maken met de camera. Met een gratis app kan je dus van overal live beelden bekijken, opnemen, foto’s maken en zelfs de camera draaien of naar de gewenste stand. Zo heb je nooit een dode hoek! Inzoomen is ook een mogelijkheid, zodat je alles van op de eerste rij kan bekijken.


Waar u voor moet zorgen?

Een stopcontact en 4G-verbinding, dat is alles!

Waarom wij de combinatie van de twee apparaten aanraden?

Als u enkel opteert voor het Birth Alarm, bestaat de kans dat u meerdere malen voor niets uit uw bed wordt gehaald. Zoals hierboven vermeld gaat het alarm enkel af als de merrie volledig plat ligt met haar hoofd. Maar er zijn merries die dit ook doen als ze gewoon even willen rusten en dan krijgt u dus vals alarm.


Als u alleen de camera installeert is dit erg tijdrovend en is de kans dat u de bevalling mist erg groot. Een merrie kan namelijk het ene moment geen enkel symptoom laten zien en het volgende moment een veulen naast haar hebben staan.


Als u nu de combi zou gebruiken heeft u een waterdicht alarmsysteem. Krijgt u alarm van het Birth Alarm op uw smartphone? Dan hoeft u niet meteen het bed uit. Kijk eerst even rustig via de app op de camera of het daadwerkelijk al zo ver is. Is er niets aan de hand? Dan kan u gewoon verder met uw dagdagelijkse bezigheden of kan u rustig verder slapen.

Huurprijs/termijn

Wij raden aan om de combi te huren vanaf 1à2 weken voor de uitteldatum. Kiest u ervoor om 1 van onze 2 apparaten te huren, dan kan dat:

  • BirthAlarm: € 50/week

  • Rolsingel: GRATIS

  • Camera: € 80/week


Reserveren

Wenst u de combi te reserveren, dan kan dit voor €120 per week. Vanaf het ingaan van de tweede week wordt de huur per dag berekend.

Reserveren van de apparaten kan altijd via een telefoontje of een e-mail. Let wel, doe dit ruim voor datum van ophaling, anders bestaat de kans dat de apparaten reeds gereserveerd zijn voor die periode. Uw reservering is definitief na een voorschot van € 60. Dit bedrag wordt van de waarborg afgetrokken.

 

Waarborg

Voor elk van de apparaten vragen wij een waarborg:

  • Birthalarm: € 150

  • Camera: € 200

Deze wordt betaald bij ophaling van het apparaat of de combi en bij het terugbrengen wordt de huurprijs hiervan afgetrokken. Uiteraard mits de apparaten in oorspronkelijke staat worden geretourneerd. Bij elk verhuur wordt een huurcontract opgesteld.

bottom of page